NEEM JOUW CARRIÈRE IN EIGEN HANDEN MET LOOPBAANBEGELEIDING

Wil jij meer uit jouw loopbaan halen en jezelf maximaal ontplooien? Wil je inzicht krijgen in jouw talenten en in hoe je hen verder kan ontwikkelen? Of heb je nood aan een nieuwe uitdaging? Het deskundig advies van een loopbaancoach is interessant voor elke jonge professional met ambitie.

Als jonge professional ligt de carrièrehorizon voor jou volledig open. Bij de start heb je een pad gekozen dat aansluit bij jouw kwaliteiten en interesses. Maar onderweg kom je bijna dagelijks kleine vertakkingen tegen en soms een groot kruispunt. Elke beslissing die je neemt kan een grote impact hebben op het verdere verloop van jouw traject. Met loopbaanbegeleiding ga je weloverwogen te werk om op koers te blijven. Je zal jouw professionele doelen sneller en efficiënter bereiken!

Wat kan ik verwachten van loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is een individuele begeleiding waarbij je samen met een coach jouw professioneel traject onder de loep neemt. Samen brengen jullie jouw talenten, ambities en huidige werksituatie in kaart. Vervolgens leer je hoe je jouw talenten verder kan ontwikkelen en hoe je zelf actief jouw carrière kan sturen.

Het resultaat van de begeleiding is een persoonlijk ontwikkelingsplan. Hierin worden jouw kwaliteiten en doelstellingen expliciet gemaakt. Een concreet stappenplan geeft weer hoe je jouw doelstellingen effectief kan bereiken.

Loopbaanbegeleiding draagt bij aan het benutten van jouw potentieel en talenten. Het stimuleert de werktevredenheid, verhoogt jouw zelfsturend vermogen en helpt jou bij het maken van goede beslissingen.

Een begeleidingstraject krijgt steeds een individuele invulling op maat van jouw vragen:

 • Wil je inzicht krijgen in jezelf, je kennis en je vaardigheden?
 • Wil jij meer uit jouw huidige job halen?
 • Heb je talenten die je nog meer wil benutten?
 • Vraag je je soms af of je in de juiste richting zit?
 • Denk je na over de volgende stap in jouw carrière?
 • ...

LOOPBAANCHEQUES

Wat zijn de loopbaancheques?

Loopbaanbegeleiding wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid via de loopbaancheques. Elke zes jaar heb je recht op twee cheques, waarmee je telkens voor slechts 40 euro vier uur loopbaanbegeleiding kan volgen. Je kan deze loopbaanbegeleiding in één keer opnemen of in twee pakketten van vier uur.

Als je aan volgende voorwaarden voldoet, heb je recht op loopbaancheques:

 • U woont in Vlaanderen of Brussel
 • U werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
 • U werkte in de laatste 2 jaar minimum 1 jaar als werknemer of zelfstandige
 • U volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.

Specifieke situaties:

 • woon je niet in Vlaanderen of Brussel, dan heb je onder bepaalde voorwaarden toch recht op loopbaanbegeleiding
 • bepaalde specifieke situaties worden gelijkgesteld aan 'werken als werknemer of zelfstandige'. Bevind je je in zo'n situatie, dan heb je ook recht op loopbaanbegeleiding.

Klik hier voor specifieke voorwaarden.

WAAROM YOUNG PROZZZ

Waarom loopbaanbegeleiding volgen via Young Prozzz?

Je bent jong, talentrijk en je verwacht een begeleiding die aansluit bij jouw ambities. Young Prozzz biedt als eerste en enige organisatie een begeleidingspakket op maat van de jonge professional.

Young Prozzz is een divisie van Search & Selection, een erkend adviesbureau dat al meer dan 35 jaar organisaties ondersteunt bij het zoeken, evalueren en ontwikkelen van personeel. Search & Selection is een erkend loopbaancentrum waar je met loopbaancheques terecht kan. Met de divisie Young Prozzz richten wij ons specifiek op jonge professionals. Zij hebben vaak een brede carrièrehorizon en in de beginfase van hun loopbaan heeft elke beslissing een grote impact op hun verdere traject.

Onze troeven:

 • Een loopbaanpakket op jouw maat van jouw ambities. Door onze Young Prozzz community en activiteiten hebben wij inzicht in de drijfveren en uitdagingen die kenmerkend zijn voor jonge professionals.
 • Wij vertrekken niet steeds vanuit een ‘problemen’-standpunt. Loopbaanbegeleiding is voor ons een positief verhaal, gericht op groei en ontplooiing.
 • Met meer dan 35 jaar ervaring als personeelsadviseur hebben wij vanuit Search & Selection een klare kijk op de arbeidsmarkt en inzicht in carrièremogelijkheden in verschillende functies, sectoren en op alle niveaus.
 • Onze loopbaanadviseurs zijn elk reeds verscheidene jaren professioneel actief als coach.
 • Na afloop ontvang je een certificaat ‘Certified Young Prozzz coachee’.
 • Je kan bij ons terecht op drie locaties: Gent, Antwerpen of Zaventem.

ONZE AANPAK

 1. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek overlopen wij op welke loopbaanvragen jij een antwoord wenst en lichten wij onze werkwijze toe. Daarna beslis jij of loopbaanbegeleiding iets voor jou is. Dit eerste contact kan telefonisch of via Skype verlopen.

 2. De rol van de coach is om jou een beter inzicht te geven in jezelf en jouw mogelijkheden. Samen brengen jullie in kaart waar jij momenteel staat en wat jouw loopbaandoelstellingen zijn. Via gesprekken, oefeningen, opdrachten en wetenschappelijk onderbouwde testen krijg jij inzicht in jouw kwaliteiten, ontwikkelpunten en ambities. Arbeidsmarktoriëntering en -profilering zijn thema’s die op jouw vraag aan bod kunnen komen.

 3. Het resultaat van deze interactieve sessie is een persoonlijk ontwikkelingsplan, met concrete doelstellingen en een stappenplan om die doelstellingen te bereiken. Kortom, jouw eigen praktische carrièrehandleiding.

 4. Tot 12 maanden na de loopbaanbegeleiding kan jij bij ons terecht voor een opvolgingsgesprek waarin jij samen met jouw coach overloopt welke doelstellingen behaald zijn en wat jij eventueel kan bijsturen.

ONZE LOCATIES

Contact

Online aanvraag
Vul het aanvraagformulier in en wij nemen met u contact op.

Contactpersoon voor informatie en voor boeking
Thomas Tielemans
09 225 73 65
loopbaanbegeleiding@youngprozzz.com

Loopbaancheques aanvragen.

Loopbaancheques kan je aanvragen bij VDAB:

 • ofwel online via Mijn loopbaan. Kies in Mijn loopbaan in het rechtermenu voor de link 'Aanvraag loopbaancheques'.
 • ofwel telefonisch op het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur).

Je kan slechts 1 loopbaancheque (voor 4 uur begeleiding) per keer bestellen. Als je je 4 uur begeleiding hebt afgerond, kan je een tweede loopbaancheque bestellen. Je loopbaancheque is 3 maanden geldig. Start dus binnen deze periode met je begeleiding.

loopbaancheck logo

LOOPBAANCOACHES

Jürgen Braeckevelt
Vanessa Pieters
Karl Van Hoey
Heidi Kempenaers

Kathleen Cruysberghs
Lidewij Devroe
Liesbeth Michiels
Tom Debaere

Pascale Olemans
Tamara Maerten
Ann Cauberghe
Nancy De Coensel

Lieve Joos
Marcel Van Damme
Mira Huypens
Kristel Dillen