Na een succesvolle eerste editie in 2014, kent de zoektocht naar de ingenieur van de New Generation dit jaar zijn vervolg. UNILIN en Young Prozzz gaven op 19 februari het startschot voor de Smart NGneer game, een online wedstrijd voor jonge ingenieurs. Ondertussen is de wedstrijd halfweg: tijd voor een stand van zaken.

Vernieuwde opbouw en verloop van de game

Met een inschrijvingsaantal van meer dan 350 deelnemers is de game alvast een groot succes onder de ingenieursstudenten. De game is uitgebreider dan de vorige editie, met drie vragencategorieën in elke speelronde. Naast people skills, die vorig jaar al aan bod kwamen, wordt ook technisch inzicht getest en werd er een funronde toegevoegd als ludiek aspect.

De game richt zich in eerste instantie tot ingenieurs, maar er is voor elk wat wils en iedereen maakt kans op een prijs. Zo worden ook de winnaars per categorie – technisch, people of zelfs fun – beloond met een prijs.

Voorlopig staan er al een aantal deelnemers flink aan de leiding, maar de volgende speelrondes worden pittig en kunnen de topscores stevig veranderen.

Een blik achter de (computer)schermen

  • De verhouding tussen mannen en vrouwen bevestigt het stereotype van de ingenieur: 80% van de deelnemers zijn mannen, tegenover 20% vrouwen.
  • Wat betreft het profiel van de spelers, zijn de studenten het sterkst vertegenwoordigd met 56%. Daarnaast behoort 25% tot de werkende professionals en is 19% momenteel werkzoekend.
  • Van de studentenverenigingen is VTK Gent momenteel het sterkst vertegenwoordigd. Tijd dus voor een inhaalbeweging van de andere verenigingen. De winnende club krijgt een vat een het stamcafé!
  • Vóór dinsdag 10 maart konden er max. 6300 punten worden verdiend. Daarna zijn er nog 5200 punten te verdienen.

Slotevenement

Als feestelijke afsluiter van de Smart NGneer game worden alle deelnemers op woensdag 1 april uitgenodigd op de site van UNILIN in Wielsbeke voor het slotevenement. Hier zullen de winnaars bekend gemaakt worden en de prijzen uitgedeeld worden. Daarnaast biedt UNILIN een rondleiding aan doorheen de productieafdeling van Quick-Step, hun bekendste merk. Zo kunnen de deelnemers eens in het echt te zien krijgen in welke omgeving zij vier weken lang virtueel gespeeld hebben. Er wordt gratis busvervoer ingelegd heen en terug vanuit Gent, Leuven, Kortrijk en Oostende.

Deelnemen?

Wil je nog instappen in de wedstrijd? Dan kan nog! Schrijf snel in via www.smartngneer.com.