Eind februari lanceerde Open VRT een nieuw online platform waarop creatieve Vlamingen zichzelf kunnen voorstellen en ontdekt worden. De bedoeling is dat het platform een springplank wordt voor jong talent in Vlaanderen.

Wie last minute op zoek is naar een fotograaf, developer of regisseur, kan vanaf nu via Open VRT op zoek naar de geschikte persoon. Op de webpagina kunnen creatieve en innovatieve Vlamingen in een paar klikken een profiel aanmaken en vervolgens haar of zijn skills en creatief werk tonen. Via de site kunnen ze nadien gecontacteerd worden wanneer iemand hen wil inzetten voor een opdracht.

"Via Open VRT kunnen niet enkel onze eigen mensen, maar ook andere mediamakers in Vlaanderen, op zoek naar jonge, talentvolle mensen. Met het platform willen we jong talent een springplank bieden." Ezra Eeman, hoofd Open VRT

OpenVRT, een afdeling van de Vlaamse openbare omroep, is een netwerk van en voor digitale creatievelingen in Vlaanderen. Tot nu toe organiseerde OpenVRT evenementen en workshops voor de mensen die deel uitmaken van hun community. OpenVRT wil een uitstalraam zijn voor jong talent, waarbinnen de creatie van dit platform kadert.

www.openvrt.be