Je bent jong en je wilt wat!

Iedereen droomt van een toffe job, maar simpel is het niet. Vaak is je droomjob vinden een hobbelig parcours met successen en ook een heleboel obstakels. Zeker op het moment dat je de schoolbanken voor de werkvloer ruilt, komt er heel wat op je af: het eerste sollicitatiegesprek, het aanbod op de arbeidsmarkt, de administratie bij overheidsinstanties zoals VDAB, … .

We zijn erg benieuwd hoe jongeren dit zelf beleven. Voelen ze zich goed voorbereid op de arbeidsmarkt? Waarop botsen ze tijdens de zoektocht naar een job? Hoe ervaren ze de selectieprocedures? … En vooral: hoe kan het beter?

Door met jongeren in gesprek te gaan, zoeken we samen het antwoord.


Druk je stempel op het onderzoek!

Als lid van gemotiveerd groepje van een 7-tal twintigers kan je je stempel op dit onderzoek drukken. Afhankelijk van je tijd en interesse kan je helpen:

  • Bij de voorbereiding als onderzoeker die de insteek en vragen mee helpt opstellen
  • Bij de gesprekken als interviewer en/of uitschrijver van interviews
  • Bij de publicatie als creatief talent voor foto's, … of als spreekbuis voor de pers en de studiedag

Jullie zijn de motor van het onderzoek die samen met een onderzoeker van De Ambrassade en een groep van 'wijzen' alles tot een goed einde brengt. Hierbij krijg je een goede voorbereiding, praktische training en coaching vanuit De Ambrassade.

Je deelname is vrijwillig, maar we vergoeden je onkosten.


Geprikkeld?

Spring dan op 2 februari van 18u30 tot 20u30 binnen op De Ambrassade in de Leopoldstraat 25 te 1000 Brussel (vlakbij het Centraal Station).

Voor meer info en om in te schrijven kan je op de website van de Ambrassade terecht.