Een halve maand ver en ruim 300 gebruikers hebben zich intussen al geregistreerd op het digitaal platform. Niet enkel professionele ontwerpers, maar ook zaakvoerders, experten en ondernemers uit andere sectoren zoals de haven, de logistieke sector en het onderwijs. Creativiteit, design en innovatie bieden een meerwaarde voor elk facet van onze samenleving.

image

Het nieuwe digitale platform www.antwerppoweredbycreatives.be biedt tools aan die ondernemers inspireren, innovatie en creatie stimuleren en nieuwe interacties mogelijk maken.

APBC

Op het platform kunnen creatieve ondernemers terecht om vragen te stellen, ideeën te pitchen, verhalen te brengen en evenementen te delen. Zo blijken productontwikkelaars momenteel veel mogelijkheden te zien in de logistieke sector en bestaan er voor productiehuizen specifieke verzekeringen.

Deze vier acties zijn geënt op de initialen van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES (APBC) en vormen de basis van het (digitaal) platform:

Ask A Question: professionele vragen over beroep en sector voor collega ontwerpers, bedrijven en beroepsorganisaties
Pitch An Idea: embryonale ideeën of concrete concepten rijp voor validatie en samenwerking
Bring A Story: inspirerende ervaringen en verhalen met een belangrijke boodschap of goede tip voor ondernemers
Create An Event: evenementen, conferenties en bijeenkomsten waar creativiteit aangewakkerd wordt.

image


Product van de community

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. richt zich tot iedereen die de meerwaarde van creatief ondernemerschap onderschrijft en wordt gefaciliteerd door de Provincie Antwerpen, Stad Antwerpen, Designcenter De Winkelhaak, Universiteit Antwerpen, Antwerp Management School en de Karel De Grote-Hogeschool. Het maakt deel uit van het overkoepelende Design Platform Vlaanderen.

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. is het resultaat van een intense samenwerking met de sector. Zo werden bij de opstart verschillende ontwerpbureau's en prominente creatives uit de provincie Antwerpen geconsulteerd om tot een duidelijke missie te komen.

Hoewel het platform vooral gericht is op ontwerpers en professionelen uit andere sectoren die het belang van design erkennen, is iedereen vrij om het platform te verkennen.

Ontdek hier het platform