image

Het ego van creatieve mensen is iets vreemds…

Een avond met een boeiende stamgast, de juiste interactie met het publiek, verschillende verhalen, interessante opinies, veel gasten en vooral veel naamkaartjes die vlot van hand naar borstzakje gingen… wat hadden we nog meer mogen wensen?

Het begon nochtans als een bescheiden idee tussen pint en biefstuk tijdens een zoveelste gesprek met Thomas, de bezieler van Young Prozzz, over hoe we creativiteit een ruimer klankbord zouden kunnen geven.
“Laten we op café gaan met mensen uit de creatieve sector. We nodigen een stamgast uit die een persoonlijk thema of een uitgesproken visie aanbrengt, gooien dit in de groep en zetten de discussie verder aan de toog met een verfrissende pint!"
Moeilijk kon dit toch niet zijn... boeiend des te meer!

Uit de voor ons onverwacht hoge opkomst, 50 deelnemers, blijkt een duidelijke interesse naar meer creatieve netwerkevents in een no-nonsense setting. Less is more... of minder is meer, maar meer is anders, zoals professor Marc Buelens het zou omschrijven. Het is namelijk eigen aan veel creatieve mensen om zichzelf niet snel te profileren en te 'verkopen', laat staan deel te nemen aan grootschalige marketinggedreven evenementen. Het ego van creatieve mensen is iets vreemds…

Stepping out of the comfortzone

Onze eerste stamgast Bart Kiggen sneed dan ook meteen het juiste thema aan met de leuze: Stepping out of the comfort zone!

Na een parcours te hebben afgelegd als motion designer, identity designer, freelancer en fotograaf, durft Bart zich nu een communicator en storyteller te noemen. Hij wist zich als geen ander om te vormen naar een Jack of all Trades, master of none.
Was dit evident? Neen!
Een zware strijd? Ja!
Hard werken? Altijd!
Geluk? Hoort erbij …

Maar die nodige dosis geluk moet je wel gaan zoeken, door uit die comfortabele zetel te komen - waar veel creatieve mensen zich maar al te graag in nestelen - en op zoek te gaan naar jouw persoonlijk verhaal. We geven je graag enkele van de meest opmerkelijke quotes van de avond mee.
Hopelijk kunnen ze jou inspireren om uit jouw comfortzone te stappen en deel te nemen aan het volgend Young Prozzz Café.

  1. Abolish the pretty – Plaats jouw werk in de juiste context en laat het vooral perfect werken voor jouw klant én niet steeds voor jezelf.
  2. Don't read design magazines – Lees ze wel, maar staar je er niet op dood. Kom uit je kot … creativiteit vind je overal!
  3. Don't be a one trick pony – Focus je niet op één sterk punt van jezelf, maar probeer zoveel mogelijk bij te leren én schaaf je kennis continu bij.
  4. Mingle – Neem deel aan events en zoek de juiste contacten en partners op! Laat horen wie je bent!
  5. Creativity isn't a sprint, it's a marathon – Creativiteit is een nooit eindigend groeiproces, a never ending story!

De hele presentatie kan je hier bekijken. We zien je alvast graag terug op het volgend Young Prozzz Café op donderdag 10 april in WASBAR Antwerpen, met als stamgast Wim Janssens (UIX designer bij Monkeyshot).

image