Ben je (beginnend) ondernemer en op zoek naar een geschikt pand om je zaak onder te brengen? Ben je bovendien creatief en innovatief?

Waag dan je kans en neem deel aan de ondernemerswedstrijd. Door het stadsvernieuwingsproject Overleie is hier heel wat in beweging en krijgt de wijk een nieuwe dynamiek. De nabijheid van het creatieve Buda-eiland versterkt dit alles. Kortom, de ideale voedingsbodem om er jouw topzaak op te starten!

image

Doelgroep

De wedstrijd richt zich op pre-starters en starters (maximum 2 jaar een ondernemingsnummer) die een haalbare en economisch rendabele onderneming willen opstarten. Bestaande ondernemingen komen enkel in aanmerking met een nieuw concept.

Essentieel is dat er een “maakelement" (je moet zelf iets maken) en/of een “concept" (je combineert 2 functies of 2 ideeën in 1 onderneming) moet aanwezig zijn. Als je project daarnaast aansluit op de noden van de buurt, dan heb je een streepje voor. Overtuig ons met je conceptvoorstel dat aangeeft waar je naartoe wil en hoe je denkt dit te realiseren. Je project hoeft nog niet helemaal op punt te staan om te kunnen deelnemen, maar uiteraard weerhouden we enkel de concepten met het meeste potentieel. In het verdere traject worden de genomineerden intensief verder begeleid in het gedetailleerd uitwerken van het concept.

Timing

Fase 1: inschrijving wedstrijd

Vóór 15 februari 2015 moeten alle deelnemende projectvoorstellen ingediend zijn. De jury buigt zich over de schriftelijke conceptvoorstellen waarna een selectie deelnemers uitgenodigd zullen worden om hun concept en zichzelf voor te stellen. Na de mondelinge presentatie worden een vijftal deelnemers genomineerd.

Fase 2: coachingtraject

De genomineerde deelnemers worden vervolgens op maat begeleid door gespecialiseerde coaches. De genomineerden verbinden zich er toe zich vrij te maken voor de coachingmomenten met de experten en de nodige inspanningen te leveren ter verbetering van het projectvoorstel.

Het coachingtraject loopt tot vrijdag 5 juni 2015 . Dit is tevens ook de datum waarop het finale projectvoorstel voorgesteld wordt aan de jury. Op 30 juni wordt de hoofdwinnaar bekend gemaakt.

Daarna neemt jouw TopZaak een vliegende start op Buda-Overleie!

Prijzenpot

De prijzenpot van maximum 65 000 euro wordt indicatief als volgt verdeeld:

  • Eén hoofdwinnaar ontvangt tot maximum 25 000 euro, de andere laureaten ontvangen een evenredig deel uit de resterende prijzenpot;
  • Elke winnaar wordt gedurende 3 jaar na opstart verder gecoacht volgens noden en behoeften binnen een vastgelegd coachingtraject op maat;
  • Elke winnaar krijgt communicatieve ondersteuning na de wedstrijd;
  • Elke winnaar krijgt een waardevol Voka netwerkproject op maat aangeboden. (Bryo, Plato of evenwaardig).

Inschrijving

Alle informatie over de wedstrijd en inschrijvingen kan je vanaf 21 oktober terug vinden op de website.

Ben jij die creatieve hoogvlieger die we zoeken? Dien jouw project in en win.