image

De Young Prozzz Cafés zijn sfeervolle netwerkavonden rond een thema dat wordt ingeleid door een centrale stamgast. Die wil de discussie aanwakkeren door vol passie en overtuiging over zijn visie te vertellen. Woensdagavond (19 maart) was dat niemand minder dan Siegfried Bakelants, community manager bij SABAM. Zelf doe ik tijdens mijn stage ook community management, dus was het voor mij des te interessanter om een kijkje te gaan nemen!

Iedereen kent SABAM. Ook al vindt ongeveer niemand SABAM cool, het is een merk. Een sterk merk. En achter sterke merken staan sterke mensen, zo blijkt ook bij SABAM. Siegfried Bakelants werkt er al een tijdje, maar is pas anderhalf jaar geleden community manager geworden. Zo probeert hij conversaties rond auteursrecht op gang te brengen.

Doorheen de avond vertelde hij hoe hij juist op die plaats was terechtgekomen en waaruit zijn job eigenlijk bestaat. Zo ontdekte ik nog maar eens dat je diploma echt niet bepaalt welke job je voor de rest van je leven gaat uitoefenen. Ook besefte ik dat de termen 'community management' en 'social media management' echt wel mijn ding zijn en dat ik hier helemaal wil voor gaan! Je merkt het, het was een immens inspirerende avond voor me.

Na het verhaal van Siegfried Bakelants, was er natuurlijk nog tijd om te netwerken. Op dat moment kon ik maar aan 1 ding denken: wat doe je nu in feite met kritiek? Hoe reageer je op negatieve commentaar? Of reageer je er best niet op? Het is een vraag die me al een tijdje bezighoudt. Daarom nam ik van de gelegenheid gebruik om met deze vraag een gesprek te starten met Siegfried Bakelants. Ik kan het je verzekeren: ik werd er in 1, 2, 3 heel wat wijzer van!

Dit was nu de tweede keer dat ik naar een event van Young Prozzz ging en ik kan het jullie nog steeds alleen maar aanraden. Het is dé ideale gelegenheid om te netwerken en je leert er vaak nog heel wat bij, is het niet over bepaalde zaken of mensen, dan is het over jezelf. Op naar het volgende event!

Shari Ramaut

image