image

Talentdepo werd in de finale van Start-Academy 2013 – 2014 verkozen uit 6 finalisten tot het beste marktintelligente idee. Dit verkregen de jonge ondernemers van RedBeaver Media met een sterk verhaal rond optimaal gebruik van bestaande online data om een CV real-time te maken.

TALENTDEPO, EEN VERHAAL VAN BLIJVENDE VERANDERING

Wat begon als een portfolioplatform voor studenten veranderde enkele maanden terug naar het idee rond carrièrebegeleiding. Loslaten van een eigen idee en een probleem uit de markt willen oplossen was de sleutel in deze wijziging. Zo is men nu toe aan de derde wijziging in het verhaal van Talentdepo, namelijk bedrijven voorzien van real-time updates van informatie over sollicitanten.

Deze shift is er gekomen omdat een CV een momentopname is die 2 pijnpunten heeft:

  1. Werkgevers kunnen nieuwe werkervaringen tussen het indienen van de sollicitatie en de selectie niet waarnemen.
  2. Men weet niet of een kandidaat effectief nog beschikbaar is voor een job of reeds aan het werk is.

Een interessant gegeven dat men met real-time data-analyse wil oplossen. Krijgt zeker een vervolg!

START-ACADEMY IS DE AANMOEDIGING OM DOOR TE ZETTEN

Vlajo wist met deze vijfde editie Start-Academy toch weer een prachtig parcour uit te stippelen voor zij die de aangeboden kansen met beide armen hebben gegrepen. Ondernemende studenten zijn er genoeg, Start-Academy ging van start met 107 teams, waarbij Talentdepo 1 van de 6 finalisten was.

Naast het winnen van geld heeft Vlajo nog een veel waardevollere asset in het Start-Academy traject, namelijk coaching. RedBeaver Media is alvast blij dat men elke student er attent op maakt dat coaching in het prille begin van kapitaal belang is. Dit stelt men ook als prioriteit in het traject binnen iMinds en het helpt. Tekorten worden opgespoord en waar nodig bijgewerkt zodat men een betere kans maakt op slagen.

De finalisten kregen elk een persoonlijke coach ter beschikking die mee dacht op alle facetten van het ondernemen en de onderneming. Talentdepo kreeg Francis De Nolf toegewezen, gedelegeerd bestuurder van Roularta Media Group en voorzitter van Volleyteam Knack Roeselare. De inbreng van Francis was de grootste meerwaarde aan Start-Academy. Ondernemen is netwerken heeft men letterlijk aan de lijve ondervonden.

ONDERNEMEN IS EEN PASSIE, GELD IS “BIJZAAK"

Tijdens de finale in het koloniënpaleis in Tervuren kwamen Dries & Yuri, de oprichters van het welgekende WASBAR aan het woord. Beide heren waren het brengen van hun verhaal zo beu als koude pap dat men een filmpje liet af spelen over de essentie van hun parcour in de afgelopen jaren, passie!

Ondernemen is passie! Doe je het om de spreekwoordelijke goudstaven te verdienen dan zal je er héél moeilijk raken. Passie is de drijfveer van doorzetten en daar zijn is RedBeaver Media, net als hen ook rotsvast van overtuigd. Indien men als jonge gasten, want dat is men toch wel, enkel zouden denken aan geld, dan had men al lang een vaste job.

Niks kan echter tippen aan de voldoening uit het werken aan een oplossing voor een reëel probleem en het gevoel te hebben dat je vrij leeft, ook al werk je veel meer dan bij een vaste werkgever.