image

Uitzend-selectiebedrijf Accent Jobs lanceert SWOP, een vernieuwende mobiele app voor iedereen die snel en efficiënt op zoek wil naar een nieuwe job. Gewoon je contactgegevens invullen, een selfie maken en swipen. Waar je ook bent.

Wie op zoek is naar een nieuwe job zal het bevestigen: dat is geen evidente klus. Vaak ontbreekt het de kandidaten aan recente sollicitatie ervaring. Of simpelweg aan tijd om alle kranten, jobmagazines en websites af te struinen. Bovendien is de traditionele manier van solliciteren – lees: CV en brief opsturen – stilaan achterhaald en zitten smartphones in de lift. Uit een recente studie van Havas Media Brussels blijkt dat bijna de helft van alle Belgen nu een smartphone heeft. Redenen genoeg voor Accent Jobs om samen met onder andere Vlerick Business School en Flanders DC een 'Creativity Class' te organiseren met als thema 'HR in de 21ste eeuw'. Hierbij werd aan de deelnemers gevraagd om in groep een business concept voor dit thema te ontwikkelen.

Interactieve app, een Belgische primeur

Een van de business concepten focuste zich op het ontwikkelen van een sollicitatie-app. Een idee dat meteen aansloeg bij Accent Jobs. “We zien internationaal een explosieve groei van mobiele toepassingen, vaak gepaard met een omwenteling in de traditionele manier van handelen. Dus we zagen onmiddellijk muziek in de idee om een app te ontwikkelen die het solliciteren resoluut anders aanpakt. We combineren zo op een innovatieve manier het menselijke aspect van onze 700 medewerkers met het instant 'nu-solliciteren' verhaal van de mobiele wereld", zegt Jérôme Caille, CEO Accent Jobs. “Er is een zekere barrière en afstandelijkheid bij het traditionele solliciteren. Door gebruik te maken van spelelementen zoals de selfie en de dating-swipe analogie wordt de drempel serieus verlaagd", vult Peter Ingelbrecht, Chief Innovation Officer Accent Jobs, aan.

Solliciteren met één swipe

Hoe werkt SWOP? Heel eenvoudig. Accent Jobs baseerde zich voor de ontwikkeling van deze vernieuwende sollicitatietool op het principe van de populaire datingapp Tinder. Swipen is liken, met andere woorden.

  1. Vul je contactgegevens in en maak een selfie of upload een profielfoto.
  2. Kies de sector(en) waarin je geïnteresseerd bent.
  3. Begin te grasduinen door de vacatures. Ze zijn geordend van dichtbij tot ver weg.
  4. Swipe naar links als de vacature niet jouw cup of tea is.
  5. Swipe naar rechts als je de job wil, waarna een medewerker van Accent Jobs eerstdaags met jou telefonisch contact opneemt.

Bovendien werkt SWOP met geolocatie, waarbij jobs dicht in de buurt eerst getoond worden. Daarnaast deelt SWOP ook badges uit. Solliciteer je bijvoorbeeld na 23u 's avonds? Dan win je de 'flexibel' badge. En die kan je uiteraard sharen met al je vrienden.

De app is vanaf 3 november gratis beschikbaar in de Apple App Store en de Google Play Store. Surf voor meer informatie naar www.swopajob.be.

Download de app in de App Store of Play Store.

image

Over Accent Jobs & The House of HR

The House of HR, waar Accent Jobs deel van uit maakt, biedt een brede waaier van gespecialiseerde HR diensten aan: Accent Jobs (uitzend-selectie), Just Work (payrolling), Home Maid (dienstencheques), LogiQTechnic/Bekaert Technics (detachering) en Peak6 (HR consultancy).

Sinds de oprichting van Accent Jobs, nu al 19 jaar geleden, kent de groep een sterke en gestage groei, resulterend in een omzet van 350 miljoen euro en meer dan 1200 eigen werknemers. We gaan verder met dit elan en willen Accent Jobs zowel in het binnenQ als in het buitenland stevig op de kaart zetten. Bij Accent Jobs vind je een jonge, dynamische bedrijfscultuur waar een no-nonsense ingesteldheid samengaat met enthousiaste mindset. Reeds 12 jaar behoort Accent tot de "Great Place to Work" finalisten. Bezoek de website voor meer informatie.Contactgegevens


Eline David

Accent Jobs

T: +32 (0)51 460 545

E: eline.david@houseofhr.be


LEWIS PR

T: +32 (0)3 466 01 88

E: Accent@lewispr.com