Wim Van Buynder (33) uit Eksaarde is één van de drie genomineerden voor de Bryo Rookie Award voor beloftevolle ondernemers. Samen met zakenpartner Christophe Todts uit Belsele ontwikkelt hij met zijn bedrijf Next Apps applicaties die het leven vereenvoudigen.

Van Buynder en Todts van Next Apps gooiden enkele maanden geleden nog hoge ogen op de boekenbeurs met hun gloednieuwe stripapp waarmee stripfanaten hun verzameling in kaart kunnen brengen. Hun veelbelovende start krijgt nu een vervolg met de nominatie van Van Buynder voor de Bryo Rookie Award. Uit ruim 500 kandidaten van over heel Vlaanderen werd de Eksaardenaar geselecteerd als één van de 9 kanshebbers op de onderscheiding. "Ik neem al enkele maanden deel aan de sessies van Bryo Events: een project van Voka dat jonge, ambitieuze ondernemers wil verenigen. We wisselen tips en contacten uit", verduidelijkt Van Buynder.

Geen toevalstreffer

Het succes van Next Apps bleef niet onopgemerkt voor de jury van de Bryo Awards. Via de stripapp werd ondertussen al meer dan 320.000 strips geregistreerd door verzamelaars. De succesvolle tool is geen toevalstreffer, want Van Buynder en Todts hebben ondertussen niet stil gezeten en ontwikkelden nog enkele andere, opmerkelijke applicaties. "Mighties is een hulpmiddel voor jongeren met een verslavingsproblematiek die we ontwikkeld hebben in opdracht van Centrum voor Geestelijke Gezondheid Eclips. De app bevat een logboek voor hun gevoelens, doelen en motivaties. Met de gegevens die de jongeren registreren kunnen hun hulpverleners aan de slag om hen bij te staan", legt Christophe Todts uit.

Daarnaast zijn de jonge ondernemers ook actief in de auto- en arbeidssector. "In opdracht van garages GMAN en automerk Opel zijn we bezig met de ontwikkeling van een applicatie om klanten via hun smartphone een afspraak te laten maken met hun garage. En voor de garagisten van Opel hebben we een registratietool gemaakt die ze kunnen gebruiken voor het onderhoud van auto's. En voor Accent hebben we Swop, een soort Tinder voor de arbeidsmarkt, ontwikkeld. Gebruikers kunnen via de app aangeven of ze al dan niet geïnteresseerd zijn in een bepaalde vacature. Waarna ze opgebeld worden voor een sollicitatiegesprek. Dankzij de app vonden ondertussen al tientallen mensen een job", weet Van Buynder.

Stemmen

De jonge ondernemer hoopt dat hij zijn nominatie voor de Bryo Award kan verzilveren. "Dat ik als één van de laatste drie werd geselecteerd uit honderden kandidaten is een mooie erkenning voor al de apps die we reeds ontwikkeld hebben. Het binnenhalen van de award zou een stimulans zijn om op ons elan verder te gaan", klinkt het.

Een publieke stemming zal bepalen of Van Buynder de award zal binnenhalen. Wie de Wase kandidaat wil steunen, kan nog tot en met vrijdag 23 januari een stem uitbrengen via www.bryo-events.be. Meer informatie over het bedrijf kan je terugvinden op de site van Next Apps.

Auteur: Yannick De Spiegeleir

Bron: www.hln.beimage